spacer
Contact Fondslijst Deelnemers beurs 1998-2006 Archief Links

IETS VAN NIETS

terug naar fondslijst

o home

 

file:\\ druksel \ fondslijst \ iets van niets \ boek

 

Tijdens de zomermaanden van 2002 liep in Grimbergen de tentoonstelling Grimbergen 2002. De curator, Luk Lambrecht, had een keur van kunstenaars bij elkaar gebracht. We noemen slechts (en na elke naam dient een uitroepteken te staan): Atelier van Lieshout, Jan De Cock, Ann Veronica Janssens, Jan Lauwers, Peter Rogiers, Thomas Schütte en Lili Dujourie. De tentoonstelling eindigde op 15 september 2002. Tijdens de finissage bracht Grimbergen 2002 een literair programma.

Het literaire had in de tentoonstelling zelf reeds een duidelijk anker: de leidraad was immers de tekst ‘De weg naar San Giovanni’ van Italo Calvino. Een overpeinzing uit wat de kennis –en dus het menszijn zelf- bestaat. Hoe het weten de plaats van het individu in de wereld bepaalt, zijn vreugde, zijn verdriet, zijn verlies.

Ook in de catalogus (een speciaal nummer van DWB, in een vormgeving van Luc Derycke) werd nog aandacht aan de literatuur besteed: er waren teksten van o.a. Corinne Bertrand, Elma van Haren, Eric de Kuyper, Hubert Van Herreweghen, Koen Peeters en Peter Verhelst.

Op 15 september deed men de combinatie van de kunsten nog eens over. De dichters Roland Jooris, Ivan Ollevier, Gui deVos, Kurt De Boodt en Bart Janssen lazen hun gedichten voor. Mieke de Lauré en Bart Maris maakten muziek, Suzanne Demesmaeker en Lu Marivoet dansten.

DRUKsel werd gevraagd een publicatie te verzorgen. De bundel ‘Iets van niets’ bevat gedichten van Roland Jooris, Ivan Ollevier, Kurt De Boodt en Bart Janssen. Ann Veronica Janssens bracht in elk boekje een herinnering aan de zomer aan.

 

html by Tankred
version 2.2 - © Druksel