spacer
Contact Fondslijst Deelnemers beurs 1998-2006 Archief Links

JAN LAUWEREYNS

bibliografie
Addertje zonder kop
Het bloembed van de werkelijkheid
De boeke-kas. Waar toe zo veel?
fragment
meer over De boeke-kas
Het zwijgen van de dichter

terug naar fondslijst

o home

 

file:\\ druksel \ fondslijst \ Jan Lauwereyns \ meer

Jan Lauwereyns

Jan Lauwereyns, van wie Druksel vroeger al 'Het zwijgen van de dichter' werd uitgegeven, brengt 'De boeke-kas. Waar toe zo veel?' een cyclus gedichten rond bibliofilie. De bundel komt niet in de handel en was enkel verkrijgbaar in het geheel van de DRUKselmap, een verzameling van bijdragen van alle exposanten op de beurs.

De titel verwijst naar een prent van Jan Luyken. Deze vier gedichten gaan over het schrijverschap (de hulpeloosheid van de auteur tegenover een drukfout), over de waarde van het boek in deze tijd van digitalisering (het belang van de materie, de eenheid van woord en papier). In het laatste gedicht 'De boeckbinder' alludeert de dichter op die boeken en schrijvers die voor hem van belang zijn.

Jan L. werkte en leefde in de Verenigde Staten en omdat de boeken gesigneerd moesten worden, werden hem twee dozen gevuld met boeken opgestuurd. Helaas is slechts één doos gearriveerd en ondanks 'speurtochten' van de officiële instanties is geen enkel boekje opgedoken. De oplage is m.a.w. nog geen derde van wat in het colofon van het boek vermeld werd.

html by Tankred
version 2.2 - © Druksel