spacer
Contact Deelnemers Fondslijst Pers Archief Links

2004

2001
» De Morgen
» Nederlandse margedrukkers present op DRUKsel 2001

2000

o Sitemap

o Home

 

file:\\ druksel \ pers \ Marja Scholtens

Nederlandse margedrukkers present op DRUKsel 2001

Marja Scholtens, De Klaproos, Delft

In het weekend van 28 en 29 april werd in Gent DRUKsel 2001 gehouden. Deze manifestatie is enigszins vergelijkbaar met de Margemarkt oude stijl. De lokatie was dit jaar de Baudelokapel van de Kunstencampus van het stedelijk onderwijs van Gent. Onze zuiderburen hebben er veel aan gedaan om een veelzijdig gezicht te tonen. Zo vonden er regelmatig tijdens de beursuren optredens plaats in het kader van boek en ballet. Ook waren er lezingen en presentaties.

De Stichting Drukwerk in de Marge had een eigen stand waar ik bij stond. Publicaties van de Stichting en van de Nederlandsche Vereeniging voor Druk & Boekkunst konden rekenen op (koop)interesse, en een nieuw lid werd ingeschreven. Vanuit Nederland namen o.a. de margedrukkers Grotesque, Atelier Ir Plein, De Klaproos, Diederick van Kleef en ook De Binnenkant deel.

Het aanstekelijke enthousiasme van de organisator Johan Velter stond garant voor twee fantastische dagen met vele bijzondere ontmoetingen. ook de belangstelling, en nu spreek ik voor mijzelf en de anderen die ik mede vertegenwoordigde (de Zwaluw en De Mikado Pers), was boven verwachting. Kortom ik kan iedereen aanraden volgend jaar mee te doen. Het is het proberen waard, de eerste keer is het gratis en Gent is een leuke stad.

Marja Scholtens, De Klaproos, Delft

Uit : Nieuwsbrief: een periodieke uitgave van de Stichting Drukwerk in de marge
September 2001, nr. 99

 

html by Tankred
version 2.2 - © Druksel